Orkla 2007 - Kahveen kalastajat

Go to content

Orkla 2007

Reissut > Reissut
Orkla 2007

Vähän myöhään tulee juttua viime vuoden reissusta mutta ehkä parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja uutta reissua ollaan tekemässä samoille paikoille. Norjaan Kalastus oli varattu Orklalta vko 31 ja lähdimme matkaan perjantaina kalastus alkoi lauantaina klo 14.00 menimme yli Vaasasta Uumajaa RG-linenilla ja siitä ajettavaa oli noin 700 km.
Tulimme perille vähän liian aikaisin edellinen porukka oli vielä paikalla ja klo oli noin 05.00 aikamme kuluksi etsimme poolit joita oli kolme joihin meillä oli kalastusoikeus.Kyllähän ne kaikki löytyivät vaan ei ihan helposti eli poolien nimet olivat Förreshölen,Kjönnhölen ja Litjhölen.
Pääsimme majapaikkaamme noin klo 11.00 ja kamat autosta ja kalavehkeet mukaan ja lähdimme paikkaan nimeltä Grottehus jossa kalvehkeet desinfioitiin ja ostimme myöskin Norjan valtion kalaluvat sieltä palvelu oli erinomaista.ja sieltä sitten kauppaan.
Jakaannuimme kolmeen 2 miehen porukkaan ja arvoimme poolit ja eikun kalaan odotukset olivat korkealla mutta ei sitä lohta näköjään niin vaan oteta joka meille sen viikon aikana tuli selväksi.Yksi ylös saatu lohi ja sekin oli ainoastaan noin 2 kilon kala kuuteen mieheen ei kovinkaan hyvin mennyt mutta kuten kaikki lohijoella kalassa käyneet tietävät niin moni asia vaikuttaa siihen että tuleeko sitä lohta vai ei meille nyt vain sattui vähän huono tuuri vedet alhaalla ja uutta kalaa ei noussut jokeen.
Kiinni oli joitakin esim. Pekalla oli oikea “hevonen”Förreshölenissä joka kiinni ottaessaan otti vajaan satasen spurtin melkoista vauhtia ja kala paineli syvään monttuu ja pääsi irti.Tärppejä taasen oli varmasti joka ukolla,Tomilla varsinkin taisi käydä aikamoinen isomus lohi puri putkiperhon palasiksi ja kolmihaarakoukusta yhden koukun suppuun.Viikko vierähti suhteellisen nopeasti ja rahaa paloi aikamoisesti Norja ei ole mikään halpa maa paikallinen kauppias myhäili aina tyytyväisenä kun marssimme hänen “Siwaansa”valikoimat ei kovinkaan kaksiset mutta hinnat olivat kohdallaan ja syödäkin piti.

Loppuviikosta saimme seuraa majapaikkaamme Stamnaniin eli Henttu ja Piipa tulivat muutamaa päivää ennemmin koska olivat menossa erään tuttunsa häihin jotka pidettiin Orkla joen rannalla Rye nimisellä poolilla noin 30 km lähempänä merta kuin se paikka jossa itse olimme.Henttu ja Piipa pitävät Ruotsin maalla firmaa nimeltään HS_import jonka toimialaan kuuluu perhokalastus välineet ja kaikkia mitä siihen liittyy jopa poolit joilla olimme kalassaoli vuokrattu HS- importilta Kalastimme heidän kanssaan viimeisen päivämme ja silloin vesi alkoi nousta ja kalatkin aktivoituivat ja näimme useita kaloja hyppäämässä.
Mutta viikko oli loppu ja oli aika palata kotiin ajomatka oli pitkä sillä tulimme takaisin Naantalin kautta Finnlinkin laivalla joka lähti Kappelskäristä.

Iiriksen Kahvin Kalastajat Kotisivu

Back to content